Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A galambok turbékolnak, a pávák mutogatják tollaikat, a zsiráfok szoros követést alkalmaznak a párjuk figyelmének felkeltése érdekében. A flört univerzális jelenség, és egészséges is – állítják a kutatók. Flörtölés közben hevesebbet dobog a szív, felgyorsul a légzés és jó sok vér jut az agyba. Egészséges akarsz lenni? Flörtölj!:)

Persze nem kis túlzással szólít fel minket a cikk írónője (érdekes, hogy a legolvasmányosabb leírást egy román,magyar ajkú webSZÁJTon sikerült fellelnem).De korántsem mondható holmi ’kiskegyedben’ olvasható agyátömlesztéshez hasonló meseszerű hulladéknak!A flört kutatás egy igen régi,mondhatni tudomány ág! Ahogy önönakaratunkon kívül is jól észrevehető haragunk,mérgünk netán örömünk, ugyanolyan passzív jeleket mutatunk a buszon  mikor fellép egy számunkra ’szimpatikus’  ellenkező nemű…Persze szociális aberácioink folytán minden erőnkkel ezek elfojtásán munkálkodunk. Főleg a hölgyek hisz, ciki a mosolygás és a szimpátia nyilvános kinyilvánítása!Ennek miértjeire nem tudnék értelmes választ megfogalmazni…(bár ennek a jelenségnek is vannak Darwin-i magyarázatai a témában)
jöjjön egy kis cikk a flörtről mint "olyan"...:)

 

mi is az a flört?

Az emberi kultúra alapja, az alapvető emberi ösztönöknek hódolva, valójában a sikeres szaporodásra irányul. Ez így persze igen semmit mondó. Lényegében a flört, heteróban előadva egyfajta tárgyalás a nő és a férfi között, arról, hogy akarnak-e intim kapcsolatba kerülni egymással. Genetikailag kódolt viselkedésforma, jelrendszer, amit nem lehet megtanulni. Viszont annál szomorúbb, hogy el lehet felejteni. A férfi imponál, a nő meg válaszol a jelekre és így kezdetét veszi a játszma, amelynek tétje legtöbbször nem más, mint a megszokottnál pár másodperccel hosszabb, bátorító pillantás.
Mindemellett a flörtölés nem összetévesztendő az udvarlással. Az udvarlás normák szabályozta út a hitvesi ágyig. Ez utóbbi sem megvetendő old-school romantikájával, viszont a flört kissé pikánsabb és felelőtlenebb tevékenység.

Ahogyan a nóta mondja, mindenki másképp csinálja. Mondhatnám, hogy a dolog jön magától, de akkor itt abba is hagyhatnám az írást. Valóban vannak nők, akiknél a dolog pofonegyszerű, megy mint az egyszer egy. De, ha a szerényebb fajta vagy, létezik egy-két tipp, ahogyan el lehet kezdeni.(Szendi Gábor "szex és hájasság" cikkje itt is elovasható.)

A flört egy játszma, úgy játszanak a nők a férfival, mint macska az egérrel: közel csalogatják, hogy szemügyre vehessék, majd elutasítják merészségét, aztán megint visszaédesgetik, majd színlelt közönnyel kitartását teszik próbára.
A bemérés után következik az első szemkontaktus. A szemezés - eme populárisabb megnevezésében - gyakori és nyilvánvaló tekintetváltást jelent. Ilyenkor jó jel, ha a nő szeme csillog, pupillája tág, s ha még szemöldökét is felhúzza, az komoly érdeklődést jelez.

Majd jöhet a második lépés, a mosoly, ami akkor a legjobb, ha spontán, tehát őszinte. Harcmodor kérdése, hogy szende őzike mosolyunkat alkalmazzuk, vagy kacéran kacsintva mosolygunk. Lényeg az, hogy ne bamba vagy gúnyos vigyor legyen a dologból. Az is dögös, ha a nő a férfira nézve félredönti kissé a fejét, s ha a hatást négyzetre akarod emelni, finoman érintsd még meg a nyakad vagy a hajad.

A haj igazgatása amúgy is remek fegyver, az ún. tollászkodó viselkedések közé soroljuk. A szoknya indokolatlan húzogatása, a test domborulatainak végigsimítása szimbolikus vetkőzés, a szemüveg levétele fegyverletétel.

Ősi, nagyon kihívó eljárás a száj rúzsozása, miközben a nő a férfira néz.

Boka, lábfej, meztelenség

Gyakran írnak a keresztbetett lábak testbeszédéről is. Például ha egy nő a bokájánál kulcsolja össze a lábfejét, esetleg kilépik cipőjéből, fogékonyságról árulkodik. Jelzi, hogy engedi a közeledést.
A flört befektetés, a termék felmérése. De sok esetben az önbecsülésnek sem árt egy kis kacérság. Így a döntés, hogy további találkozásra kerül-e majd sor, nem is olyan lényeges, nem kell sürgetni.

A nők búcsúflörtjei közé tartozik a segítségkérés is, a kabát felsegítése, egy taxi hívása, amit általában a férfiak lovagisan el is intéznek.
A szándéknyilatkozaton a pecsét az, ha a nő egy pillanatra megáll, és nyomatékosan visszanéz. De az sem mindegy, hogy hogyan tipegünk el a helyszínről. Több az erotika a járásban, mint az arcban vagy az alakban. Egy nőnek lehet a legszebb arca és a legcsodásabb alakja, ám ha a járása nem teljesen megfelelő, átkozottul elronthat mindent.

Végezetül két a témában észrevételeim szerint járatos hím és nőstény példány is megosztja tapasztalatiat/gondolatait.;)

Julia

"Ha nem jön be a pasi, vagy le akarom rázni, gyakrabban nézek körül a szobában, többet játszom az étlappal, kerülöm a tekintetét, néha az órámra is rápillantok. Nem teszek úgy, mintha érdekelne. Felszínes és közömbös vagyok, csak a munkájáról vagy a hobbijáról kérdezem, önmagáról nem.

Ha viszont vonzódom hozzá, közelebb hajolok, beszélgetés közben a szemébe nézek, véletlenszerűen leveszem a szemüvegemet, hogy lássa, milyen a szemem nélküle. Sokat kérdezek, s minden vele kapcsolatos dologra kíváncsi vagyok. Felszabadultan viselkedem, sokat nevetgélek, nem sietek sehova, „véletlenül” megfogom, vagy megérintem a karját egy pillanatra.”

Romeo

„A nők figyelnek arra, hogyan ülnek, sétálnak, beszélnek és valahogy automatikusan nem gondatlanok. A hanyagság nem szexis.” – mondta Romeo a témával kapcsolatban. Mások véleményében hasonlóképpen a kecses mozgás kapja a nagyobb hangsúlyt, kiegészítve azzal, hogy a flörtölő nők nem elzárkózóak és mozdulataik gyakran nyers érzékiséget sugároznak.

Ha itt tartunk megemlíthető, hogy mi számít „erotikamentes” járásmódnak: ha valaki túlságosan szétterpeszti a lábfejét, hogy biztonságosabbá tegye a menését. Ilyenek az idősek, az elhízottak, a kórházi betegek és az utolsó hónapban lévő kismamák. Számos szakértő szerint a 7-13 cm-es lépéstávolság az átlagos. Ha a lábfejek közelebb kerülnek egymáshoz, a szexuális vonzerő növekszik.


Persze lehetünk mi flört szakértők is(igen létezik!), ha a másik fél nem veszi a lapot, flört analfabéta(Szintén!) vagy amolyan woody allenesen visszakérdez: Ön most flörtöl velem? Sebaj, próbálkozz tovább, fő az önbizalom.

A bejegyzés trackback címe:

https://nmthdmart.blog.hu/api/trackback/id/tr40747116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása