nmthdmart 2008.09.30. 12:01

Mártix.

 

Az vagy csak mit látni vélsz,

Azt látod csak ami vagy...

                                     (nmthdm)

 

Szörnyen közhelyes egy aforizma...

gondolataink pedig bizony sokkal mélyebre nyúlnak annál a belső hangocskánál amivel el el cseverészünk néha.érzéseink érzelmeink minden észlelésünk csak tőlűk függ.
Nem csoda hát ha te minden reggel elkönyveled magad egy vesztesnek agyad egész valód engedelmeskedik majd neki.(Aki ennek ellent mond azt állithatja agya talán nem is az ővé?)
Ahogy az éhség okán csinálunk egy szendót úgy sütjük le a szemünket majd a főnök igazságtalansága elött is.Másik közhely.... csak hinned kell benne és minden sikerülhet!
persze ez igy nem teljesen reális.De egyáltalán nem alaptalan.Gondoljunk csak a kurzslók által meggyógyíott betegekre akik akár a rákot küzdötték le mindenféle gyógyszeres és modern gyógyászati eljárás nélkül. ( hu.wikipedia.org/wiki/Placebo )..Ezekben az esetekben a betegek olyan erővel tudtak hinni gyógyítójukban ezálltal a gyógyulásban amit agyuk/szervezetük egész valójuk is kézzel fogható parancsként kellet hogy kezeljen .Ellenben a legtöbb emberrel aki nem hogy beletörődik betegségébe de még halottnak is könyveli el magát.(az orvostudományban is tényként kezelik a gyógyulásba vetett hit jelentőségét).Nem lehetne Ugyanígy hinned abban hogy nem vagy egy szerencsétlen balfék?Nem nem másképp fogalmazok...a balfék mint szó megse forduljon a fejedben!Nem kell magad,magadban dicsőitened...egyszerűen rá kell ébredned az első mondat fontosságára!Arra hogy a világon minden szubjektív így a szerencsétlen balfékség is...a legszomorúb hogy pont te látod így magad.Mit vársz?Mások bizonygassanak az ellenkezőjéről?hisz reggel már úgy bemagyaráztad magadnak a tükör elött, hogy a nap további részében ehez is tartod magad és tudván hogy a minden csak néző pont kérdése képes vagy mindenkivel más és más személyre szabott módon elhitettni ezt.Dobd el a sztereo típiákat!Az a lány a buszról nem azzért nem adta meg a számát mert csúnya vagy!!!!!! Hanem mert neki nem tetszel!Nem vagy szerncsétlen csak ebben a feladatban mások jobbak nállad!(másban te vagy a jobb).Annál amiben élsz még az a túlzás is jobb lenne hogy nem te vagy a hülye amiért nem érted a matekot!Az volt hülye aki kitalta!:)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nmthdmart.blog.hu/api/trackback/id/tr82688738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása